Zasebnost in piškotki

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Upravitelj spletne stani trim.si in trimsteza.si, ŠKD RITEM (upravitelj) je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja upravitelj  zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu mojaxis.si, prirocniki.mojaxis.si in video.mojaxis.si.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko upravitelj med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku prasicek.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih trim.si in trimsteza.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravitelja.

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek (cookie) je majhna datoteka, ki shrani vaše spletne nastavitve. Prenese se preko brskalnika med prvim obiskom na spletnem mestu. Ko se naslednjič vrnete na stran preko iste naprave, lahko brskalnik preveri, ali je soroden piškotek prisoten (torej tisti, ki vsebuje ime strani), in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj strani. To omogoča spletnim mestom , da prepoznajo, da jih je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu prilagodijo prikazano vsebino.

Piškotki so neškodljivi za računalnik in ne hranijo osebnih podatkov, pač pa s shranjenimi šifriranimi informacijami omogočajo nekatere osnovne funkcije spletne trgovine in pomagajo izboljšati vašo izkušnjo na spletni strani, nam pa omogočajo vpogled v uporabo našega spletnega mesta.
Namen piškotkov je, da na spletni strani shranijo vaše prednostne izbire in druge informacije, s pomočjo katerih se trudimo spletno stran še izboljšati. S piškotki ne zbiramo informacij, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati. Skoraj vsako spletno mesto uporablja tehnologijo piškotkov.

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

Ime piškotkaNamenČas piškotka
AdForm – TPC, GCM, uidOmogoča analizo prodaje preko različnih kanalov prodaje in ponovno targetiranje uporabnikov.Ne poteče
AdWords – A, AdsUserLocale, I, SAG, aptenv, midOmogoča analizo prodaje, statistiko ogleda strani in ponovno targetiranje uporabnikov.90 dni
Facebook – locale, datr, reg_fb_ref, reg_fb_gateZa povečanje sodelovanja naših uporabnikov preko družbenih omrežij, analizo prodaje in ponovno targetiranje uporabnikov.Ne poteče
Google Analytics – utmaOmogoča statistiko ogledov strani.2 leti
Google Analytics- utmbOmogoča statistiko glede na čas prihoda uporabnika na stran.30 min
Google Analytics – utmcOmogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani.Ob zaprtju spletnega brskalnika
Google Analytics – utmzOmogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov.6 mesecev
Google Analytics – utmvOmogoča segmentacijo uporabnikov na strani.2 leti
Google Analytics – gaStatistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje.6 mesecev
Google Analytics – cidStatistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje6 mesecev
CriteoOmogoča analizo prodaje preko različnih kanalov prodaje in ponovno targetiranje uporabnikovNe poteče
RTB HouseOmogoča analizo prodaje preko različnih kanalov prodaje in ponovno targetiranje uporabnikovNe poteče
ZDEDebuggerPresentOmogoča spremljanje programske kode naše spletne strani. Uporablja se predvsem za odpravljanje napak na strani.Na sejo
asidOmogoča spremljanje zaključka nakupa.1 dan
https_enabledPiškotek nam pove ali je bil uporabnik preusmerjen na zaščiteni protokol (https).Na sejo
s_pers_c6Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.Na sejo
s_pers_c5Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.Na sejo
ngEnabledPiškotek omogoča delovanje za napredne brskalnike.10 let
php, phtml, php3Piškotek za sistem zendServer, ki ga uporabljamo na našem serverju.Na sejo
recently_viewedOmogoča ogled/prikaz zadnjih ogledanih artiklov.10 let
Twitter – pidZa povečanje sodelovanja naših uporabnikov preko družbenih omrežij.2 leti
YOTTLYOmogoča analizo prodaje preko različnih kanalov prodaje in ponovno targetiranje uporabnikovNe poteče

Spremeni nastavitve piškotkov:

NE, ne želim, da trim.si in trimsteza.si za mojo boljšo uporabniško izkušnjo, uporabljajo piškotke.