Šumberk – Domžale

  • 2.6/4
  • 5 ocene
5 oceneX
Neuporabno Zelo slabo Dobro Odlično
40% 0% 20% 40%

Na z gozdom pokritem griču Šumberk ob obrobju Domžal se lahko aktivno razgibate na trim stezi ali pa si privoščite zanimiv sprehod po tamkajšnji gozdni učni poti.

Dolžina Trim steze Šumberk je 2000 m, s skupno višinsko razliko 190 m. Prva petina steze je brez telovadnih postaj in je namenjena ogrevanju s hojo ali tekom, nato pa si sledi 11 telovadnih postaj z različnimi vajami.
Na prvi postaji so štiri telovadne vaje namenjene ogrevanju, nato pa si sledi devet telovadnih postaj z vajami na orodjih in zaprekah. Na koncu pa je postaja z štirimi raztegovalnimi vajami namenjenimi ohlajanju.

Nekatere vaje imajo dve težavnostni stopnji: A – težja izvedba vaje in B – lažja izvedba vaje. Število ponovitev oziroma trajanje izvedbe vaje je le okvirno, vsakdo naj si intenzivnost izvedbe prilagodi svojim zmožnostim in potrebam.

Med postajami za začetnike predlagamo hojo v zmernem tempu, rekreativcem hojo v močnejšem tempu ali počasen tek, bolj treniranim pa tek v hrib in močnejši tempo hoje ali pa tudi tek navzdol. Za vse naj velja zmerna vadba, da ne pride do poškodb.

Opozarjamo tudi na primerno športno opremo, še posebej pa na primerno obutev, saj je steza zelo razgibana in poteka po gozdnih poteh.

Vsem obiskovalcem želimo veliko športno rekreativnih užitkov na tem lepem športnem objektu!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja