Trim steza Črna je urejena v dolžini 1.500 m in poteka izpred Stadiona NK Peca v Črni, mimo smučišča, po gozdu in se nato vrne nazaj do izhodišča – Stadiona NK Peca.

Urejenih je 33 točk za izvajanje vaj, na katerih so postavljeni ustrezni elementi oz. oprema in table z opisom posamezne vaje oz. navodili za njeno izvedbo. Elementi so postavljeni varno, orodja trdno pritrjena, teren ustrezno utrjen in urejen. Postavljena so igrala za otroke, da se lahko razgibajo tudi najmlajši, ki sicer na nekaterih elementih ne morejo telovaditi. Na Trim stezi je postavljenih je 5 klopi za počitek, tako da se lahko po Trim stezi sprehodijo tudi starejši občani ali obiskovalci.

Postavljenih je 40 tabel, na katerih so opisi posameznih vaj na vsaki od postaj, na začetku je tabla za začetek trim steze z zemljevidom vseh postaj, vmes so s tablami označeni tudi kotiček za najmlajše, kotiček za osvežitev, počitek in nekatera opozorila obiskovalcem za kulturno obnašanje v naravi.

Trim steza Črna predstavlja tudi pomembno obogatitev turistične oz. športne ponudbe Črne, saj je urejena tik nad centrom Črne in omogoča obiskovalcem Črne, ki v teh krajih prebijejo več dni, da so lahko tudi aktivni, se razgibljejo ter nabirajo kondicijo in moč.